суботу, 11 січня 2020 р.

Розуміючи-здолаємо бар'єри.

10 січня 2020 році на базі Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Бородянської районої ради Київської області в смт Немішаєве представниця ГО «Дислекс І Я» Алла Антонова  з метою підвищення психолого-педагогічної компетенції педагогів, провела семінар для вчителів районнних шкіл Київської області. Як показує досвід, більшість вчителів та батьків не мають уявлення, про те, що ж таке дислексія? Які її ознаки?
Особливості сприйняття в освітньому процесі у таких діток не враховуються, перетворюючи навчання на справжні тортури. Діти з дислексією, через свої особливості досить часто залишаються без підтримки. Через відсутність розуміння їхньої своєрідності з боку дорослих. Натомість отримують ярлики: «ледачий», «неуважний», «тупий». Питання про особливості розвитку дітей з дислексією, останнім часом стає актуальнішим.  Не минають його увагою і в Міністерстві. Матеріали, які використовувались у просвітницькому заході погоджено з МОН.
Цього дня збагатити свій досвід з даного питання мали можливість 30 вчителів та 3 співробітника ІРЦ. Результат можливий тільки при комплексному підході, тому планується висвітлення цієї теми з представниками батьківської громади наступного тижня. Просимо відгукнутися начальні заклади для співпраці.






Немає коментарів:

Дописати коментар